ღვეზელი ჯემით

დესერტი
clock icon 90 წუთი pie chart icon 325 კალორია

ცომისთვის დაგჭირდებათ:

  • ფქვილი - 300გრ.
  • მწ. მარილი
  • შაქარი - 50გრ.
  • კარაქი Valio - 180გრ.
  • 1 ს/კ ძმარი
  • 4 ს/კ ცივი წყალი

მომზადება:

  • ფქვილს დავუმატოთ მწიკვი მარილი, შაქარი და ცივი კარაქი. გავაფხვიეროთ ხელით და შემდეგ დავუმატოთ ძმარი და ცივი წყალი.
  • როგორც კი ცომი შეიკვრება გავყოთ 2 ნაწილად , შევფუთოთ საკვებ ცელოფანში და დავაყოვნოთ მაცივარში 30 წუთით.

შიგთავსისთვის:

  • ST. Dalfour-ის ჯემი 2 ცალი (მარწყვის და მოცვის)

შუა გულში:

  • 2 ჭ. ფქვილს დავუმატოთ 0,5 ჭ. შაქარი, 100გრ. Valio-ს კარაქი, მწ. მარილი და გავაფხვიეროთ.

აწყობა:

  • დაყოვნებული ცომის ერთი ნაწილი გავაბრტყელოთ, მოვათავსოთ ცხიმწასმულ ტარტის საცხობ ფორმაში (ყალიბის დიამეტრი 22სმ) და ხელით გავუსწოროთ გვერდები.
  • ძირი დავჩხვლიტოთ ჩანგლით, გადავუსვათ მარწყვის ჯემი, შემდეგ მოვაყაროთ გაფხვიერებული მასა და ამის შემდეგ გადავუსვათ მოცვის ჯემი.
  • ცომის მეორე ნაწილი გავაბრტყელოთ, ამოვჭრათ სასურველი ფორმები და მოვრთოთ სურვილისამებრ.
  • ზემოდან გადავუსვათ კვერცხის და წყლის ნარევი, მოვაყაროთ შაქარი სიხრაშუნისთვის (სურვილისამებრ).
  • ვაცხობთ გახურებულ ღუმელში 180 გრადუსზე 30-40 წუთით, სანამ ოქროსფერი არ გახდება.

გემრიელად მიირთვით!